Články
Boj s obry PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 18:06

Napsal Stan Evers, Evangelical Times, červen 2001

Stal se národním hrdinou přes noc. Bůh si použil mladého pastýře, který si hleděl svých každodenních povinností, aby porazil obra! Kdo ví, kdy přijde okamžik, který změní náš život?

Celý článek...
 
Jak se vypořádat s úzkostí? - Robert Sheehan PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 18:04

Robert Sheehan, Grace magazine, květen 1997

Úzkost více či méně prožíváme všichni. Její míru může zvýšit naše povaha a zhoršují ji často určité okolnosti, obzvlášť chudoba. Poté, co náš Pán varoval lidi před nebezpečím bohatství (Matouš 6:19-24), varoval své učedníky před pokušeními, které doprovází chudoba.

Celý článek...
 
Svět - John Benton PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 18:02

John Benton, Grace magazine
 
Pokud Bůh tak miloval svět, proč svět nemohu milovat já? Avšak Jan nám bez okolků ve svém prvním dopise říká: Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není.
Pokud Bůh tak miloval svět, proč svět nemohu milovat já? Avšak Jan nám bez okolků ve svém prvním dopise říká: Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není.

Celý článek...
 
Evangelium v Edenu PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 17:59

Stan Evers - Evangelical Times, květen 2003
 
Jedno kousnutí z ovoce ze stromu v zahradě vypadalo poměrně neškodně. Alespoň podle Evy. Jedno kousnutí ale změnilo dokonalý svět v chaos. Jedno kousnutí rozpoutalo nemoc hříchu, která brzy vedla k první vraždě.
Od doby Kaina a Ábela má každé narozené dítě sklon k hříchu. Stejně jako Adam a Eva si všichni záměrně vybíráme, že Boha nebudeme poslouchat.

Celý článek...
 
Slabiny naší bohoslužby PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 17:58

Maurice Roberts - The Banner of Truth: Issue 469, October 2002
Základní jednotkou lidské společnosti je rodina a síla náboženství je do značné míry spjata s rodinnou bohoslužbou. Tam, kde rodiny uctívají Boha ať už jednou či dvakrát na Den Páně ale ne v průběhu celého týdne, může moc náboženství dosahovat přinejlepším průměru. Bude mít na život lidí i širší křesťanské komunity omezený vliv. Pokud máme pokročit v duchovní zralosti, musíme Boha uctívat denně, musíme denně dodržovat zvyklosti jak osobní tak i rodinné bohoslužby.

Celý článek...
 
Jak číst písmo a poslouchat jeho výklad PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Květen 2010 17:53

Puritáni a písmo 

Puritáni jsou známí svým důrazem na Boží Slovo. Čtení a slyšení Slova považovali za základní prostředek posvěcení. Proto také napsali mnoho návodů, jak číst Boží Slovo a poslouchat kázání. Dva takové návody vám ve stručnosti předkládáme v tomto článku.

Celý článek...
 


Nejprodávanější

Přihlášení